| ETUSIVU | VIDEOT | ARKISTO |

Monitoimimies Mauri Lindfors on poissa


Kesällä saimme kuulla suruviestin: Turun Elokuvaajat ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Mauri Lindfors on nukkunut pois, vain muutamaa kuukautta ennen 80-vuotissyntymäpäiväänsä.

Mauri liittyi yhdistyksen (silloinen Turun Kaitaelokuvaajat ry.) jäseneksi jo vuonna 1964. Yli 50 vuoden aikana hän on tullut yhdistyksessä tutuksi monessa roolissa: 1980-luvulla ns. Maanantaikerhon vetäjänä noin viiden vuoden ajan, retkien ja toritapahtumien järjestäjänä, pitkäaikaisena hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana.

Eniten Mauri kuitenkin teki Turkua ja Turun Elokuvaajia tunnetuksi toimiessaan tuomaristossa sekä kansallisissa että kansainvälisissä elokuvakilpailuissa. Liiton (silloisen Suomen Kaitaelokuvaajien Liiton SKEL:n) myöntämän II luokan tuomarikortin Mauri sai jo 1980-luvun alussa. Omassa yhdistyksessä hän on ollut lukuisia kertoja tuomaroimassa mm. Minielokuvakilpailuja. Muistamme Maurin tuomarina, joka osasi kannustaa ja löysi aina jotakin hyvää aloittelijoidenkin elokuvista.

Kansainvälisillä UNICA-festivaaleilla Mauri oli tuttu ja arvostettu vieras. Matkoillaan hän tutustui ja solmi kontakteja eri maiden elokuvantekijöihin ja oli merkittävässä roolissa myös järjestettäessä UNICA-festivaalia Turkuun v. 1979.

Mauri ei halveksinut aloitteleviakaan kuvaajia, vaan kannusti erityisesti nuoria elokuvantekijöitä, sekä sanallisesti että käytännön teoin. Yhdistyksen kokouspaikalla Förituvalla v. 1996 aloitettu nuorten videokerho sai ensi alkuun Maurilta videokameraa ja muutakin kuvauskalustoa lainaksi. Omalta osaltaan hän sponsoroi myös nuorten videoleirejä ja yhdistyksen laitehankintoja.

Maurilla oli elokuvauksen lisäksi muitakin rakkaita harrastuksia, mm. lukeminen ja numismatiikka. Erityisesti kaikki historiaan liittyvä kiinnosti Mauria, ja Turun Elokuvaajien yhdistyksessäkin päästiin usein osallisiksi Maurin historian tuntemuksesta. Suuri joukko eri-ikäisiä elokuvan ystäviä jää kaipaamaan Mauria.Timo Aunio  

Turun Elokuvaajat ry


 etusivulle 


Turun Elokuvaajia Mauri Lindforsin hautajaisissa.